Voorlichting, training & advies

Preventie is de kern van bewustwording. En het belangrijkste middel om discriminatie te voorkomen. Daarom geeft Stichting iDb voorlichting, training en advies aan burgers, groepen van burgers, maatschappelijke organisaties, het bedrijfsleven en (lokale) overheden.

Ons doel

Het bijbrengen van kennis en vaardigheden zodat burgers van gemeenten in de regio’s Haaglanden en Hollands Midden zich beter kunnen verweren tegen incidenten, voorvallen en situaties die zij als discriminatie of sociale uitsluiting ervaren.

Aanbod voor scholen

Wat is discriminatie precies? Waarom hebben mensen vooroordelen? Hoe kun je reageren op discriminatie? Hoe ga je om met pesterijen in de klas? We stemmen onze voorlichtingen zo goed mogelijk af op de belevingswereld van de leerlingen, en actualiteiten binnen de regio / gemeente / wijk / school / klas. Zo kunnen we bijvoorbeeld meer aandacht geven aan een bepaalde discriminatiegrond, zoals seksuele gerichtheid, afkomst of lichamelijke beperking. In de lessen werken we veel met beeld en zijn er activerende werkvormen waarbij de leerlingen zelf aan de slag gaan.

Interesse? Bel 070-3028686 of stuur een mailtje naar info@stichtingidb.nl.

Aanbod voor organisaties

Stichting iDb geeft trainingen en workshops aan maatschappelijk werkers, hulp- en dienstverleners, politie, ambtenaren en bedrijven. We bieden professionele handvatten om discriminatie beter te herkennen, bespreekbaar te maken en ermee om te gaan. Als je interesse hebt in het volgen van een van deze trainingen of workshops, neem dan gerust contact met ons op.

Stichting iDb adviseert (lokale) overheid en het bedrijfsleven over het formuleren en uitvoeren van antidiscriminatiebeleid. Wij zijn op de hoogte van landelijke ontwikkelingen, goede praktijkvoorbeelden en lokale signalen van discriminatie. Voor meer informatie of het maken van een afspraak, verwijzen wij je graag naar onze contactpagina.