Samen zetten we ons in voor een respectvolle samenleving!

Van 7 tot en met 13 november is het de nationale Week van Respect. Doel van deze themaweek is jongeren inspireren en activeren zélf bij te dragen aan een respectvolle samenleving, waarin iedereen zich thuis voelt.

Stichting iDb ondersteunt scholen bij het realiseren van een veilige en positieve leeromgeving. Speciaal voor de Week van Respect heeft Stichting iDb twee gastlessen ontwikkeld.

Gastles 1

Duur: 60 minuten

Respectvol omgaan met elkaar

Met aansprekende voorbeelden, persoonlijke ervaringen en denkvragen, gaan we samen met leerlingen in gesprek over het thema: Respectvol omgaan met elkaar.

Om zo leerlingen dichter bij elkaar te brengen en te motiveren om elkaar te wíllen begrijpen. De les wordt afgesloten met het maken van een respectposter waar leerlingen samen hun gemaakte afspraken opschrijven.

De gastles wordt afgestemd binnen de leef- en belevingswereld van de leerlingen.

Gastles 2

Duur: 180 minuten

Respect in beeld

Tijdens deze gastles gaan we in gesprek met leerlingen over wat respect is.

Kun je respect tonen door daar een symbool voor te bedenken? Leerlingen denken na over de betekenis van respect en hoe zij respect kunnen laten zien / tonen en uitbeelden.

Ze maken verschillende sjablonen van bedachte iconen en bedrukken deze op T-shirts.

De gastlessen worden grotendeels kosteloos aangeboden. Voor de les ‘Respect in Beeld’ wordt een eigen bijdrage van de school in rekening gebracht, afhankelijk van het aantal lessen.

Meer weten over onze gastlessen? Klik hier

Alles over Week van Respect en Respect Foundation vind je op weekvanrespect.nl.